Omdat het scherm 360 graden gedraaid kan worden, biedt de R11 verschillende manieren om de Chromebook te gebruiken. Naast de laptop-modus, kan er ook overgeschakeld worden naar de display-modus, waarbij het toetsenbord naar beneden wordt geklapt en het scherm naar voren komt zoals een binnenstebuiten gekeerde laptop, tent-modus, waarbij het ding nog het meest op een tipi lijkt, en ten slotte nog de reguliere tablet-modus, waarbij het toetsenbord tot tegen de achterkant van het scherm wordt geduwd. De scharnieren zijn stevig, dus de R11 geeft geen kik in welke modus dan ook tenzij jij dat wilt.

Onbevredigend toetsenbord

De R11 biedt voldoende kwaliteit om thuis een filmpje mee te pikken. Het 11,6 inchscherm met resolutie van 1.366 x 768 is niet 1080p, maar maakt wel gebruik van de In-Plane Switching technologie (IPS) waardoor het beeld duidelijk blijft ook als je er niet recht voor zit. De speakers zijn op hun beurt verrassend luid. De kwaliteit van de klank is degelijk, maar wordt onzuiver als je het volume tot het maximum drijft.

Het toetsenbord is degelijk, maar typt niet heel aangenaam. De weerstand lijkt te groot, waardoor de toetsen slechts oppervlakkig kunnen worden ingeduwd. Nogal onbevredigend. Qua poorten is de R11 echter goed voorzien. Aan de linkerkant vind je de stroomtoevoer, een usb 3.0-poort en een gleuf voor een SD-kaart, terwijl aan de rechterkant nog twee usb 2.0-poorten zitten, met een aux-ingang en een opening voor een Kensington-slot.

Google Drive

De tijd die de R11 nodig heeft om te starten is ongeveer een vijftal seconden. De SSD heeft een mooie 32 GB aan capaciteit, meer dan vergelijkbare producten zoals de Asus Chromebook Flip, de Toshiba Chromebook 2 of de Dell Chromebook 11 Non-Touch. Je krijgt bovendien 100 GB gratis opslagruimte op Google Drive. Daar kan je twee jaar mee voort, waarna je per maand iets minder dan twee euro zult moeten neertellen.

Voor bescheiden multitasken draait de R11 zijn hand niet om, alleen bij meer veeleisende taken zoals bijvoorbeeld fotobewerking kan hij het wel moeilijk krijgen. Dankzij de 1.6GHz Intel Celeron N3150 processor en 4GB Ram-geheugen is het toestel ook naast de opstartsnelheid best vinnig. Voor doorsnee taken heeft de R11 alles aan boord om een vlotte ervaring te bieden. Daarnaast is de autonomie best te pruimen. De batterij hield het een indrukwekkende 10 uur en 30 minuten vol.

Voor een redelijke prijs van 349 euro is de R11 een veelzijdige Chromebook die veel pluspunten te bieden heeft. De stevige bouw en een behoorlijke snelheid zorgen ervoor dat dit een waardige optie is voor diegene die het flexibele Chrome OS een kans wilt geven, maar toch wilt vertrouwen op ijzersterke prestaties.