Wat meteen opvalt, is hoe comfortabel de Bose QC25 wel zit. De grote schelpen met kussens omvatten het oor volledig, de band ligt goed op het hoofd. Het gewicht van de hoofdtelefoon is vakkundig verdeeld en miniem, waardoor de hoofdtelefoon niet begint te irriteren na lang gebruik. Bose heeft het design minimalistisch gehouden, maar probeert wat variatie te brengen door de QC25 zowel in een zwarte als witte versie te lanceren. Bose geeft ook de mogelijkheid om de kleuren van de hoofdtelefoon zelf te kiezen, maar daarvoor moet je langs de hoofdwebsite gaan, en tel je 100 dollar extra neer.

De geluidsfuncties maken een sterke beurt. De noise-cancelling feature, die je aanzet via een schakelaartje op de rechterschelp, filtert zo goed als alle omgevingsgeluid weg. Noise-cancelling heeft stroomtoevoer nodig, en bij de Bose QC25 wordt die geleverd door een AA-batterij die 35 uur aan autonomie moet voorzien. Een lege batterij betekent niet het einde van het luisterplezier: voor het eerst kan je de hoofdtelefoon ook passief gebruiken, zonder noise-cancelling.

De Bose QC25 produceert een goedklinkende sound, vooral in de bassen. Audiofielen zullen waarschijnlijk wel wat opmerkingen hebben, maar de doordeweekse muziekliefhebber kan zijn hartje ophalen, zonder dat de volumeknop compleet opengedraaid hoeft te worden. De hoofdtelefoon biedt ook een inline microfoon en afstandsbediening die werkt met bepaalde Android- of Appletoestellen (maar niet met beide tegelijk). Alleen spijtig van de prijs.