De Soundlink Mini 2 lijkt zowel wat design als wat functionaliteit betreft sterk op zijn voorganger. Dit toestel is met andere woorden een mooie draagbare luidspreker met een verrassend knap geluid voor z’n formaat. Het valt op dat de Soundlink mini geen lichtgewicht is. Dat draagt mee aan het premium-gevoel dat de luidspreker beslist uitstraalt, maar onderweg kan het je rugzak toch merkbaar zwaarder maken.

De Soundlink Mini werkt met een smartphone of mp3-speler en heeft dus Bluetooth aan boord. Je kan twee toestellen tegelijkertijd met de Mini 2 verbinden wat handig is wanneer je muziek van één apparaat afkomstig is, en je terwijl een ander toestel wil gebruiken om te telefoneren. Bose’s luidspeker kan immers een luidspreker voor je telefoon worden, een functionaliteit die de vorige versie niet had.

Geen fan van Bluetooth, dan kan je de 3,5 mm-aansluiting gebruiken al moet je wel zelf voor een kabeltje zorgen.
Opladen doe je via een dock waarin de Soundlink wegklikt, maar je kan het toestel ook direct langs de microUSB-poort opladen. De vooropgestelde autonomie is tien uur, al zal je het volume in dat geval niet op 11 mogen zetten.

De geluidskwaliteit van de Soundlink Mini 2 is uitstekend, zeker gezien het formaat. Op een gemiddeld volume valt er niets op aan te merken en komen zelfs de bassen helder door. Draai je het volume wel open, dan merk je alsnog vlakkere bassen. De midden- en hoge tonen komen eveneens door zoals je zou hopen, maar het is de baskwaliteit die dit toestel boven de concurrentie tilt. Een aanrader voor wie op zoek is naar een draagbare luidspeker met de nodige ‘oempfs’.