Toegegeven, we zijn geen fan van de naam die LG voor dit toestel heeft gekozen, maar we maakten ons vooral zorgen over de magere schermresolutie voor het 5 inchscherm: 854 x 480 pixels. Onterecht blijkt nu, want we konden onze ogen niet geloven dat een prima schermkwaliteit zonder pixelraster de magere resolutie prima kan camoufleren. Extra voordeel van de lage resolutie? De zwakke GPU valt niet zo op omdat er maar weinig pixels moeten worden berekend. Bespaart op de rekenkracht van de Qualcomm Snapdragon 400, en op je batterij.

Dat laatste merk je, want de L Bello houdt lang uit met één laadbeurt. Hij moet net het onderspit delven voor de Acer Liquid E700, maar ziet er wel minder geblokt uit. Net als zijn grote broer, de G3, heeft ook de L Bello knoppen aan de achterkant. Tweemaal tikken op het scherm vooraan activeert het toestel, uiterst gemakkelijk. Voor je het weet gebruik je nooit meer de aan/uit-knop.

Je hebt in totaal meer dan 2 GB vrije ruimte om apps te installeren, normaal ruim genoeg. De 8 megapixelcamera presteert zoals de meeste modellen in deze prijsklasse, zonder echt uit te blinken. Groot gemis is echter wel de lichtsensor vooraan het toestel. Hierdoor moet je telkens manueel de helderheid van het toestel aanpassen in lichte of donkere omstandigheden. Een pijnlijke misser.

Over de hele lijn voelt de L Bello vlotter aan dan de Moto G, mede dankzij zijn uitstekende lage resolutiescherm. LG verraste ons met de L Bello, wat de deliberatie een stuk moeilijker maakt. Een ding weten we wel zeker: de prijs voor de mooiste naam zal het alvast niet in de wacht slepen.

Benchmarks