Ik heb ondertussen al ervaring met de Withings Pulse, FitBit One en daar komt nu de Polar Loop bij. Ik ben een ontzettend grote fan van metingen, statistieken en cijfers wanneer het gaat over activiteiten, stappen, loopsessies, etc. Hoe meer info, hoe liever, en de Polar Loop gooit daar als enige tot nu toe compatibiliteit met een hartslagmeter bovenop. Nog meer informatie: laat maar komen!

Bewegen

De Polar Loop lijkt heel sterk op de Nike Fuelband, met hetzelfde rubberen bandje en een led-scherm dat uit verschillende kleine leds bestaat. Haast iedereen vind het een stijlvolle armband, en bovendien doet hij ook dienst als klok. De Loop bestaat in één universele maat. Aan jou om hem op maat te knippen. Dat klinkt vreemd, maar het werkt wel goed. Enig nadeel: even doorgeven aan een ander familielid zit er niet in als hun polsen dikker of veel dunner zijn.

Via de aanraakknop kan je doorheen de menu’s bladeren: tijd, activiteit, caloriën en stappen. Koppel je er de optionele hartslagmeter aan, dan krijg je nog de hartslag te zien inclusief extra info of je vet verbrandt of je conditie aanscherpt.

Veel info

Je krijgt heel weinig info te zien op de armband, daarvoor moet je de Loop synchroniseren via bluetooth met je iPhone of via USB met je computer. Android-ondersteuning volgt pas ergens in 2014.

Het is pas dankzij de app of de web interface dat je ziet hoeveel informatie de Loop allemaal registreert. Zo registreert het automatisch wanneer je zit, ligt, staat, wandelt of loopt. Je krijgt een totale samenvatting van hoeveel je elke fase hebt gedaan, hoeveel stappen je hebt gezet, hoeveel je actief was, het aantal calorieën dat je verbrand hebt en of je een inactiviteitswaarschuwing hebt gekregen. Jawel: langer dan een uur stilzitten, dan krijg je naar je vijs met de Polar Loop.

Al je activiteiten worden automatisch in kaart gebracht via een cirkel met gedetailleerde kleuren naargelang de intensiteit. Ga je lopen met de optionele hartslagmeter? Dan krijg je een gedetailleerd rapport van je hartslag, inclusief de verschillende zones, net zoals bij een sporthorloge. 

Wat je niet kan zien, is de gelopen afstand. Althans, als je geen smartphone meeneemt waarmee de Loop in contact komt. De Loop geeft je zelfs geen indicatie van de gelopen afstand, zoals de Withing Pulse dat wel doet. Ik neem namelijk niet altijd mijn smartphone mee om te gaan lopen.

De beste

De stappenteller is behoorlijk accuraat, ondanks dat hij om je pols zit. Alles wat de Loop meet, doet hij goed. Als allereerste activiteitenmeter van Polar vind ik de Loop heel geslaagd. Bovendien worden er regelmatig nog updates uitgerold voor wat extra info en is hij interessant geprijsd. Houd wel altijd rekening, indien je dat wil, met de optionele hartslagmeter (Polar H6, 59 euro). De Polar Loop is de beste activiteitenmeter van het moment.