Zonder veel heisa heeft Apple zijn volledige desktopgamma een opfrisbeurt gegeven. Spectaculaire innovaties zijn er niet bij; de meeste wijzigingen betreffen snellere processoren en grafische chipsets, en grotere harde schijven. Net als op de Macbooks vervangt Apple de Firewire 400-poort door het snellere Firewire 800, en doet de nieuwe Displayport-interface zijn intrede.

Geruchten over de dood van de Mac Mini blijken fel overdreven. Apples compactste desktop neemt afscheid van de Intel GMA950 grafische chip ten voordele van de Nvidia 9400M; deze deelt 128 of 256 MB van het RAM-geheugen. De DVI-poort maakt plaats voor een mini-DVI en een mini-Displayport-connector, waardoor het mogelijk wordt om twee schermen op een Mac Mini aan te sluiten.
 
De alles-in-één iMac krijgt snellere Core 2 Duo-processors (tot 3 GHz). De Nvidia 9400M deelt 256 MB geheugen op de goedkoopste toestellen; de duurdere configuraties krijgen 256 of 512 MB GDDR3-geheugen mee. Het 24-inchmodel daalt in prijs tot 1.399 euro.
 
De Mac Pro, Apples werkpaard voor professionele toepassingen, wordt voortaan aangedreven door een of twee quadcore ‘Nehalem’ Xeon-processors. Standaard zit er een Nvidia GeForce GT 120 met 512 MB GDDR3-geheugen in, die vervangen kan worden door ATI Radeon HD 4870. Er is plaats voor drie extra grafische kaarten, en tot vier SATA-drives die zonder kabels aangesloten worden.
 
De Mac Pro bevat vier Firewire 800-poorten. Het geheugen is uit te breiden van de standaard 6 naar 32 gigabyte, maar met de prijzen die de Apple Store voor RAM-chips rekent, komt u dat op 5.490 euro extra te staan.

External links

Apple