Gmail introduceert vandaag thema’s waarmee gebruikers hun inbox een andere kleur kunnen geven dan het zakelijke blauw, handelsmerk van de webmaildienst sinds 1 april 2004.

Gmail gaf bij zijn aantreden andere webmaildiensten het nakijken met grotere opslag en betere archivering, maar onthield zijn gebruikers het vermogen om de interface aan te passen. Windows Live Hotmail en Yahoo Mail verbeterden hun diensten en voegden wel thema’s toe, terwijl het voor de maildienst van Google behelpen was met browserextensies als Google Redesigned.

Op haar Gmail Blog kondigt de zoekmachine de komst van dertig nieuwe thema’s aan. Die lopen uiteen van een zonsopgang bij zee tot een spartaanse ASCII-achtergrond. De ontwikkelaars zeggen ook kleine verbeteringen aan de standaard interface te hebben doorgevoerd die het uiterlijk frisser en schoner maken.

Je kan een nieuw uiterlijk kiezen in het nieuwe Themes-tabblad dat je terugvindt bij het instellingenmenu. Gmail waarschuwt dat het de nieuwe functie over de komende dagen bij zijn leden gaat verspreiden, waardoor de meeste gebruikers geduld moeten uitoefenen.

External links

Gmail