De geplande datalimietverhoging van Telenet komt eerder dan verwacht. Afgelopen weekend heeft de provider de beloofde uitbreiding al doorgevoerd. Daarbovenop krijgen abonnees met Expressnet een stevige snelheidsuitbreiding van 10 naar 15 Mbps. Voor Comfortnet gaat dit van 4 naar 6 Mbps.

De uitbreidingen zijn nog niet bij elke gebruiker te zien in Mijn Telenet, waar klanten hun abonnement kunnen wijzigen. Een snelle controle op Speedtest.net toont echter dat de verhoging wel degelijk is doorgevoerd.

Enkele gebruikers van Expressnet melden aan gebruikersvereniging Tik dat Telenet hen per ongeluk 8 GB extra volumeblokken heeft aangerekend in plaats van de totale snelheid te verhogen. Het is nog niet duidelijk hoe die vergissing wordt aangepast.

De snelheidsverhoging is een aangename verrassing voor Telenet-klanten. Nadat de Mechelse kabelaar in mei aankondigde dat het zijn limieten verhoogt, volgde Belgacom door nog meer volume (25 GB) en snelheid (12 Mbps) te bieden bij het basisabonnement. Telenet wil bewijzen dat het niet moet onderdoen op vlak van snelheid en legt de lat nu opnieuw iets hoger.

External links

Telenet

External links

Speedtest.net