Als je nog niet helemaal thuis bent in de wereld van gps-toestellen, mag zo'n navigatiehulpje vooral niet te ingewikkeld en te duur zijn. Mio komt met de nieuwe C250 tegemoet aan deze voorwaarden.

Als je nog niet helemaal thuis bent in de wereld van gps-toestellen, mag zo’n navigatiehulpje vooral niet te ingewikkeld en te duur zijn. Mio komt met de nieuwe C250 tegemoet aan deze voorwaarden.

De Mio C250 is een instapmodel, maar dat betekent niet dat je moet inleveren aan functionaliteit of gebruiksvriendelijkheid. Met het 3,5-inch aanraakscherm kies je in de intuïtieve MioMap-software gewoon je locatie, en je kan meteen beginnen navigeren.

Je kan zoeken op basis van postcode, en in een database met interessante adressen (zogenaamde Points of Interest of POI’s). Ook de locatie van de verkeerscamera’s wordt netjes aangegeven, en het eerste jaar na aanschaf kan je deze gegevens gratis updaten.

De SiRFstarIII-chip zorgt voor een snelle positiebepaling, en met een optionale TMC-ontvanger kan je alle files ontlopen. Dat de Mio C250 ook buiten de auto kan gebruikt worden, bewijst de batterij-autonomie: volgens Mio zou die namelijk zo’n 4,5 uur bedragen.

Leuk extraatje is de ingebouwde mp3-speler. De C250 met Benelux-kaarten vind je nu in de winkel voor 249 euro.

External links

Mio