Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Sony introduceert volgende maand een walkman waarbij noise-cancelling-techniek is ingebouwd. Hierdoor wordt buitengeluid onderdrukt en moet de speler niet zo luid staan. Dat verkleint de kans op gehoorschade.

De NW-S700 verschijnt in november en is uitgevoerd met een OLED-kleurenschermpje, waarop ook albumhoezen worden getoond. De speler – verkrijgbaar met een capaciteit van 1, 2 en 4 gigabyte – kan ook (onbeveiligde) aac-bestanden afspelen. De NW-S700 bevat verder ook nog een FM-radio.

De noise-cancelling-techniek werkt door een eenvoudig principe van omkering. Het storende omgevingsgeluid wordt gesampled en geïnverteerd. Dit antigeluid wordt weer bij de muziek ingevoegd. Twee tegengestelde sinusgolven heffen elkaar op, waardoor het omgevingsgeluid soms wel met 70 procent afneemt.

Technieken die Sony ‘Clear Stereo’ en ‘Clear Bass’ noemt, zorgen blijkbaar voor helder geluid en goede basweergave. De batterij is volgens Sony goed voor vijftig uur speeltijd. Via snellaadtechniek is drie minuten laden al goed voor drie uur weergave.

Helaas levert Sony nog steeds SonicStage CP mee, software waar we geen fan van zijn. De software is bovendien alleen voor Windows verkrijgbaar, dus Linux- en Mac-gebruikers vallen uit de boot.

Sony meldt ons dat het via SonyStyle pre-orders accepteert, maar we vonden op de site vooralsnog geen melding van de NW-S700.

External links

Sony