Oude kiekjes in een fotoboek leiden vaak een eenzaam bestaan. De foto’s worden meestal uit het oog verloren en belanden ergens achteraan in een kast. Zonde, want je kan ze eenvoudig aan je digitale collectie toevoegen. Met één van de nieuwe Epson A4-scanners bijvoorbeeld.

De Epson Perfection V10 is een instapmodel dat op thuisgebruikers gericht is, en een resolutie van 3.200 dpi aankan. Net zoals bij de andere nieuwe Epsons uit dit gamma werd er veel aandacht besteed aan de gebruiksmogelijkheden. Je kan scanopties instellen voor staand en liggend formaat, en de klep laat zich in een hoek van 90 graden of 180 graden openen. Dankzij het scharniersysteem is het ook mogelijk om boeken en dikkere voorwerpen (tot 25mm) te scannen terwijl de klep gesloten blijft.

Epson levert eveneens de nodige software bij z’n scanners om afbeeldingen voor én na het scannen te bewerken. Stofdeeltjes en krasjes verdwijnen op die manier al snel uit the picture, terwijl helderheid, scherpte, kleurverzadiging en kleurbalans automatisch verbeterd worden. De V10 laat zich ook makkelijk bedienen via vier toetsen op het paneel aan de voorkant. Met een druk op de knop start je de printer, maak je scans, en kopieer je desgewenst documenten naar het pdf-formaat.

Wie ook negatieven en dia’s aan z’n digitale collectie wil toevoegen, kan terecht bij de nieuwe Perfection V100 Photo. Die neemt alle eigenschappen van de V10 over, maar heeft ook een ingebouwde filminvoer voor het scannen van 35-mm film. Per keer kan je maximaal zes fotoframes scannen, of vier diaframes door de filmhouder jagen, terwijl de houder na gebruik veilig bewaard kan worden met het opbergsysteem.

De Epson Perfection V350 Photo doet nóg beter, met een resolutie van 4.800 dpi en een automatische filmlader voor snel en makkelijk scanwerk. Je voert de ‘feeder’ gewoon met 35-mm films, drukt op de knop, en de V350 doet de rest. Per keer kan je maximaal zes frames van een filmstrip inscannen, en via de filmhouder kan je ook dia’s naar je pc brengen.

De nieuwe Epson Perfection-reeks staat vanaf 1 september in de winkelrekken. De Perfection V10 is beschikbaar voor 89 euro. De V100 Photo gaat over de toonbank voor 109 euro, en de V350 Photo haal je voor 169 euro in huis.

External links

Epson