De draadloze Revolution lasermuizen worden de nieuwe vlaggenschepen van Logitech. Het duurde twee jaar om design, ergonomie en innoverende wieltechnologie in elkaar te laten vloeien. Scrollen zal nooit meer hetzelfde zijn.

Logitech introduceert de MX Revolution als desktopmodel en de VX Revolution voor notebookgebruikers. Naast een strak design en kleurenpalet, springt vooral het nieuwe scrollwiel in het oog. Traditionele muizen werken met een ‘Click-to-click’-modus, waarbij er per lijn gescrold wordt. Dit is goed voor het precisiewerk, maar minder handig als je snel door grote Word- of Excel-documenten wil scrollen.

Logitech becijferde dat we op een werkdag gemiddeld acht meter ver scrollen met een gewoon muiswiel. De MX Revolution kreeg daarom het MicroGear Precision Scroll Wheel, een gemotoriseerd metalen vliegwiel met een rubberen grip.

Wanneer je traag scrolt, werkt het muiswiel als iedere andere muis met de ‘Clickx-to-click’-modus. Ga je echter snel scrollen, dan detecteert de muis dit en wordt de weerstand automatisch weggehaald, waardoor je supersnel door documenten kan scrollen (‘free-spin’-modus).

Zodra het muiswiel tot stilstand komt, wordt de weerstand terug ingeschakeld. Wie dit snufje niet ziet zitten, kan de ‘free spin’-modus uitschakelen via een knopje op de onderkant van de muis. De Set Point-software regelt de muiswielinstellingen automatisch op basis van het programma dat je gebruikt. Je kan de software en het gedrag van het vliegwiel ook handmatig aanpassen naar je eigen smaak.

De MX Revolution kreeg ook een speciale zoekknop en een extra duimwiel, waarmee je naar keuze tussen programma’s kan wisselen en op afbeeldingen kan in- en uitzoomen. De gekende navigatieknoppen die gebruikt worden in browsers zijn ook aanwezig. Een groene batterij-indicator licht op wanneer je de muis beweegt. De MX-versie krijgt ook een apart laadstation en herlaadbare batterijen.

De mobiele VX Revolution is iets kleiner dan zijn grote broer en moet het zonder het duimwiel stellen, maar krijgt er een zoomslider voor in de plaats. De draadloze usb-receiver kan in de behuizing van de VX opgeborgen worden.

Logitech verscheept de Revolution-reeks vanaf nu naar de winkel met drie jaar garantie. De MX Revolution heeft een prijskaartje van 99,99 euro; de VX Revolution kost 79,99 euro.

External links

Logitech