Dvd-recorders, al dan niet voorzien van een harde schijf, heb je in alle prijsklassen en designs. De LG RH200MHS springt er echter tussen uit, want LG belooft met deze recorder zowat meer van alles. En dat het niet om grootspraak gaat, bewijst de EISA-award die dit toestel in de wacht wist te slepen…

De RH200MHS kan dus al meteen van start gaan met een prestigieuze award in de prijzenkast, en dat is niet eens zo verwonderlijk als je de specificaties even op een rijtje zet. Met een ingebouwde harde schijf van 250 GB is de RH200MHS al goed uitgerust om heel wat uurtjes opnameplezier te bieden, maar daar blijft het niet bij.

Opgenomen beeldmateriaal kan ook bewerkt en desgewenst op een dvd’tje gebrand worden. LG’s prijsbeest beschikt immers ook over een dvd-brander die is uitgerust met LG’s ‘supermulti recording’. Daardoor weet de RH200MHS raad met alle mogelijke dvd-opnameformaten, inclusief dvd-ram en dubbellagige dvd+r. Daarnaast ondersteunt hij ook de meeste geluids- en beeldbestanden, waaronder DivX en wma.

Ook op opnamevlak biedt de RH200MHS heel wat flexibiliteit. Zo kan je kiezen voor MPEG2 en MPEG4 als opnameformaat, en ook de kwaliteit van de opnames kan je naar wens instellen. Met 250 GB aan boord kan er maximaal 625 uur beeldmateriaal bijgehouden worden op de harde schijf – genoeg om 26 dagen te vullen met opgenomen programma’s! Maar er is nóg meer…

Om de beelden volledig tot hun recht te laten komen, kreeg de RH200MHS ook een uitgebreide set opname- en weergavetechnologieën, waarbij het beeld met een geüpgraded HDMI-signaal opgewaardeerd wordt tot 1080i. Daarmee is de kous nog niet af, want ook een geheugenkaartlezer is van de partij. De lezer kan foto’s downloaden van het geheugenkaartje, maar is ook compatibel met mp3- en wma-bestanden. Die kunnen van het geheugenkaartje op de harde schijf gezet worden, of op een schijf worden weggeschreven.

Om het navigeren in die massa mediabestanden te vergemakkelijken, kreeg deze duivel-doet-al een handige thumbnail-functie mee. Ook een Firewire-aansluiting – quasi onmisbaar voor gebruik met een DV-camera – ontbreekt niet op het menu. Tel daar nog functies als Time Shift en Chasing Playback bij, en je krijgt een wel héél compleet toestel in handen.

Om het plaatje helemaal compleet te maken, beweert LG dat de RH200MHS één van de meest gebruiksvriendelijke dvd-producten is die je momenteel kan aanschaffen, met een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. De RH200MHS zou zo’n 599 euro moeten kosten, en dat lijkt ons niet bepaald overdreven voor deze alleskunner met onderscheiding.

External links

LG

External links

EISA Awards