Goed nieuws voor abonnees van Telenet Digital TV die al enkele maanden een Digicorder in huis hebben, evenwel zonder programma’s te kunnen opnemen. Vanaf 18 april wordt dit wel mogelijk, want dan activeert Telenet stapsgewijs de opnamefuctie.

Telenet startte in januari dit jaar met de verdeling van de Digicorder, een digitale decoder met opnamefunctie. De Digicorder beschikt over een harde schijf van 160 GB en twee tv-tuners. U kunt dus het ene programma opnemen terwijl u een ander bekijkt.

Hoewel Telenet het toestel al enige tijd verkocht, was het nog niet mogelijk om effectief programma’s op te nemen. Daarvoor was het wachten op een update van de software.

Vanaf 18 april start het telecombedrijf met deze aanpassing van de software. Die zal in fases worden uitgevoerd. Eind april moeten alle klanten de volledige update ontvangen hebben, laat het bedrijf in een persmededeling weten.

Tegelijkertijd introduceert Telenet ook Flexview, een betalende optie voor gebruikers van een Digicorder. Flexview breidt de opnamemogelijkheden van de Digicorder uit met timeshifting en live-programma’s pauzeren.

Bovendien kan de opnamefunctie rechtstreeks vanuit de elektronische programmagids geactiveerd worden. Flexview is de eerste zes maanden gratis, nadien kost het 4,95 euro per maand. Zonder FlexView kan de digicorder enkel handmatig geprogrammeerd worden.

External links

Telenet