Doorwinterde notebookgebruikers weten dat urenlang tokkelen op zo’n draagbare pc niet meteen de meest ergonomische houding is. Kensington brengt voor de mobiele gebruiker de Notebook Expansion Dock met standaard op de markt. Hiermee zet je je mobiele vriend op een ergonomisch verhoogje, en beschik je over allerlei extra poorten.

De kleinere toetsenborden en de lagere positie van het scherm tonen aan dat een notebook niet is gemaakt om er intensief voor langere tijd mee te werken. Je rughouding is verkeerd en het scherm staat te laag voor je ogen. De nieuwe Notebook Expansion Dock maakt van je notebook een soort desktop-pc. Het ziet er niet alleen leuk uit, het werkt ook heel eenvoudig: scherm openklappen, notebook erin schuiven en even de juiste hoogte bepalen.

Via de usb-poort van je notebook kan je het Expansion Dock aansluiten. Dit Dock geeft je notebook een poort voor 5.1-surround-geluid, een netwerkaansluiting, een parallelle en seriële poort en enkele usb 2.0-aansluitingen. Zo kan je dus heel snel allerlei randapparaten op je notebook aansluiten, zonder er een kabelspaghetti van te maken.

Kensington legt deze Notebook Expansion Dock met standaard vanaf nu in de winkel. Stijl en ergonomie dragen wel een prijskaartje, want je telt er 149 euro voor neer.