De internationale voetbalbond FIFA waarschuwt voor frauduleuze e-mailberichten waarin gratis tickets voor het wereldkampioenschap 2006 in Duitsland worden voorgespiegeld.

Ontvangers van de bedriegelijke e-mails worden wijsgemaakt dat ze tickets hebben gewonnen voor wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal. Om de kaartjes in hun bezit te krijgen, moeten de ‘gelukkige winnaars’ enkel wat persoonlijke informatie doorspelen, zoals bankgegevens.

De FIFA waarschuwt de voetbalfans dat de organisatie niets te maken heeft met deze neploterijen. De voetbalvereniging voegt eraan toe dat het al contact heeft opgenomen met de autoriteiten in Zuid-Afrika, Spanje en Groot-Brittanniƫ om een einde te maken aan deze vorm van phishing.

De oplichters gebruiken niet toevallig een neploterij om voetbalfans in de luren te leggen. Vorige maand organiseerde de FIFA zelf een loterij om overgebleven tickets voor het WK 2006 toe te wijzen aan kopers die in een vorige verkoopsronde uit de boot waren gevallen.

Ook virusschrijvers hebben het wereldkampioenschap voetbal al ontdekt. Enkele maanden geleden deed een e-mailvirus de ronde waarin gratis tickets voor het voetbalfeest werden beloofd. De officiƫle prijs voor de felbegeerde kaartjes varieert van 35 tot 600 euro, niet bepaald gratis.

External links

FIFA