JVC breidt z'n gamma camcorders uit met vier nieuwe Everio-modellen. Het bijzondere aan deze G-reeks is dat zij voor hun opnames geen tapes, beschrijfbare dvd's of flashgeheugen gebruikt, maar een harde schijf van 20 of 30 GB.

JVC breidt z’n gamma camcorders uit met vier nieuwe Everio-modellen. Het bijzondere aan deze G-reeks is dat zij voor hun opnames geen tapes, beschrijfbare dvd’s of flashgeheugen gebruikt, maar een harde schijf van 20 of 30 GB.

Die laatste geeft je in de allerhoogste kwaliteit maar liefst zeven uur opnametijd. In gewone tv-kwaliteit bedraagt de opnameduur zelfs 14 uur – even lang als 21 mini-dvd’s van 1,4 GB of acht DV-tapes.

Omdat de Everio-G opneemt in MPEG-2-formaat, kan je je films erg makkelijk bewerken en naar dvd schrijven. Het overzetten van de film naar je pc gaat tot 4 keer zo snel als met een gewone DV-camera.

De GZ-MG20 en GZ-MG30, met een harde schijf van respectievelijk 20 en 30 GB, zijn uitgerust met een 0,8-megapixel CCD en een 25x-optische zoomlens. De twee topmodellen, de GZ-MG40 en deGZ-MG50, kregen een 15x-zoomlens en een 1,33-megapixel CCD, waarmee ze digitale foto’s kunnen maken in een maximale resolutie van 1.151 bij 864 beeldpunten.

De JVC Everio-G camcorders liggen vanaf midden september in de winkel. Het instapmodel, de GZ-MG20, zou minder dan 800 euro kosten.

External links

JVC