De eenvoudigste manier om de muur in je woonkamer, slaapkamer of bureau volledig te personaliseren is door er een zelfgemaakte poster aan op te hangen. Posters kan je dan misschien wel kopen in een winkel of via een website maar waarom zou je niet creatief zijn en er een eigen kunstwerkje van maken?

De volgende tips bewijzen in elk geval dat posters drukken een relatief eenvoudige klus is die toch heel wat kan bieden op het vlak uitstraling en sfeer. Je hoeft er geen grafisch expert voor te zijn, het vraagt helemaal niet zoveel tijd en al helemaal niet veel geld. Toch kan je genieten van een opvallende en leuke poster aan de muur die de kamer ongetwijfeld meerwaarde geeft!

Tips bij het maken van je eigen poster

Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je zomaar wat op een posterblad mag krabbelen en verwachten dat je een prachtig kunstwerk als resultaat krijgt. Er zijn bepaalde factoren waar je best rekening mee houdt als je wil dat het eindresultaat ergens naar lijkt.

1. Ga voor duidelijke zinnen

Als je een poster met een quote op wil hebben dan is het vooral belangrijk dat die tekst goed in beeld gebracht wordt. De plaatsing van de woorden en het gebruik van bepaalde zinsonderbrekingen zijn belangrijke factoren die een goede poster kunnen maken of kraken.

2. De juiste kleuren kiezen

Eén van de belangrijkste factoren bij een poster is natuurlijk de kleurkeuze. De kleur bepaalt of een poster niet meer lijkt dan een schamele accessoire die tegen je muur geplakt is, of een opvallend sierelement die de ruimte volledig tot zijn recht doet komen. Stem de kleuren goed af op de sfeer die al in je kamer heerst zodat deze niet gaan botsen!

3. Afwisseling is troef

Vervolgens is het doel van een poster ook dat die de ruimte visueel wat interessanter maakt. Kies dus niet voor al te saaie of onopvallende kleuren – tenzij het natuurlijk de bedoeling is dat de ruimte er sober en ontspannen uit ziet. Afwisseling is echter altijd goed aangezien dit het beste in de kamer naar boven haalt!