Sinds een update aan iOS klagen verschillende gebruikers dat hun iPhone 6s zonder enige reden zichzelf uitschakelt. Telkens wanneer hun batterij de dertig procent nadert, houden de getroffen toestellen het voor bekeken. Ondanks het feit dat de problemen eind oktober begonnen toen iOS versie 10.1 werd uitgerold, beweert Apple dat de update de problemen niet heeft veroorzaakt. Een te lange blootstelling van batterijcomponenten aan de lucht zou ervoor zorgen dat de batterijen kuren vertonen.

[related_article id=”188511″]

“We hebben ontdekt dat een klein aantal iPhone 6s-toestellen die tussen september 2015 en oktober 2015 zijn gemaakt een batterijcomponent bevatten die langer aan de lucht werd blootgesteld dan mag alvorens ze in een batterijpack werden geassembleerd. Hierdoor degraderen deze batterijen sneller dan normale accu’s en schakelen de iPhones zich onverwacht uit,” schrijft Apple in een blogpost.

Apple voegt er aan toe dat het geen veiligheidsprobleem betreft en dat iPhones zijn ontworpen om zichzelf uit te schakelen bij erg lage temperaturen. Dit zou moeten voorkomen dat componenten van de toestellen beschadigd raken.

Om te achterhalen of jouw iPhone tot de getroffen toestellen behoort, kan je naar de ondersteuningspagina van Apple gaan en het serienummer van je iPhone ingeven. Indien je iPhone daadwerkelijk tot de getroffen groep toestellen behoort, vervangt Apple de accu van je toestel gratis.