iphone-battery

iPhone-eigenaars stellen dat Apples laatste update van iOS ertoe leidt dat de batterij van de smartphone op 30 procent afhaakt. Het bedrijf heeft onlangs nog een gratis omwisselprogramma opgezet voor defecte batterijen in de iPhone 6s, maar de huidige klachten zouden op verschillende modellen opgedoken zijn nadat Apple eind oktober versie 10.1 van iOS uitrolde.

Het eerste verslag van raar batterijgedrag verscheen al op 25 oktober op Apples gebruikersforum. iPhone-eigenaar Mjolcresure getuigde toen dat de accu van zijn iPhone 5 plots plots versprong van 30 naar 1 procent in een paar seconden tijd, waarna het toestel volledig afsloot. Wanneer hij de smartphone vervolgens in een lader plugde, verscheen meteen weer op het toestel dat de batterij 30 procent aan stroom bevatte. Het verhaal raakte duidelijk een gevoelige snaar, ondertussen is de thread 19 pagina’s lang met commentaren van andere gebruikers die gelijkaardige problemen ondervinden.

Apple heeft zich nog niet officieel uitgelaten over het euvel, maar volgens de verslagen van gebruikers is de klantendienst van het bedrijf alvast op de hoogte van de batterijkwestie. De exacte oorzaak van het probleem blijft in mist gehuld. De enige beschikbare oplossing op dit moment is om een vervanging van de iPhone-batterij te bekostigen.