Komt de iPhone volgend jaar in de problemen? Die vraag moeten we ons stellen nu Bloomberg stelt dat de OLED-fabrikanten waar Apple mee samenwerkt mogelijk niet aan de vraag kunnen voldoen. Die zijn nodig voor één van de drie iPhone-modellen die Apple volgend jaar wil voorstellen. Momenteel heeft het fruitmerk reeds afspraken met vier leveranciers om OLED-schermen te leveren, waaronder Samsung.

Die laatste heeft echter een groot deel van zijn productie opzijgezet voor zijn eigen smartphones, zoals de Samsung Galaxy S7 (Edge). Aangezien de iPhones elk jaar miljoenen exemplaren van de markt uitmaken, zullen er veel toestellen worden uitgerust met een OLED-scherm. Het is op zich al opvallend dat Apple volgend jaar zal kiezen voor OLED, aangezien de fabrikant voor zijn toestellen meestal werkt met Retina – een zelfontwikkelde variant op LCD.

Het model dat Apple wil voorstellen met een OLED-scherm zou een duurdere variant zijn van 5,5 inch. Naar verluidt zijn er van dat model momenteel 100 miljoen exemplaren gepland, waarvoor Samsung dus een deel zou moeten uitrusten met displays. Vermoedelijk zal het echter tot 2018 duren vooraleer aan de gehele vraag voldaan kan worden.