orange

Orange gaat in 2017 vol voor Internet of Things door zijn huidig 4G-netwerk van een upgrade te voorzien. Het zal NB-IoT en LTE-M op zijn mobiel netwerk integreren. De LTE-M en NB-IoT-technologieën, algemeen bekend als Mobile IoT, zijn Low Power Wide Area (LPWA) cellulaire netwerklagen die ervoor zorgen dat miljoenen alledaagse objecten kunnen verbonden worden met het Internet of Things (IoT).

Low Power Wide Area-technologieën bieden heel wat voordelen wanneer ze objecten met het Internet of Things connecteren, zoals een energiezuinige connectiviteit die ervoor zorgt dat de batterij van de geconnecteerde apparaten tot 10 jaar langer meegaat. Bovendien is de kost van de radiomodule waarmee de apparaten zijn uitgerust, zeer laag.

Orange kan deze upgrade doorvoeren via een eenvoudige software update over zijn bestaande 4G-netwerk. Door de hoge dekkingsgraad van 99,8% in België, betekent dat alle IoT-toepassingen ook ineens gemakkelijk verbonden kunnen worden.

Waarom een mobiel IoT-netwerk? Hiermee is er communicatie tussen het toestel en het netwerk en profiteren ze van de hoge mobiele dekking. Er is bovendien zekerheid dat er verbinding in het buitenland is via roaming en het is tevens een veilige oplossing omdat er rechtstreeks met een simkaart wordt gecommuniceerd over een beveiligde connectie.

161110_ORANGE_INFO_LTE-1-NL