tuttimus-korting

Proximus lanceerde eerder deze week zijn nieuwe all-in-pakket Tuttimus dat vaste en mobiele diensten combineert. Het pakket biedt ook een gratis tv-bundel naar keuze, maar die kan je evengoed ruilen voor een extra korting, al is dat niet meteen duidelijk.

Het was de alerte community van Userbase die tot de ontdekking kwam. Wanneer je in de Pack-samensteller alle schuivertjes bij de tv-bundels uit laat staan en vervolgens op de knop ‘In mandje’ klikt om verder te gaan, krijg je een pop-up met de vraag of je al dan niet nog een gratis tv-bundel wil kiezen. Klik je op ‘Ga door zonder tv-bundel’ dan wordt een korting van 7,95 euro in rekening gebracht op je Tuttimus-pakket.

De optie om geen tv-bundel te kiezen en in plaats daarvan 7,95 euro minder te betalen per maand, wordt nergens op de Tuttimus-pagina geadverteerd. Alleen wie zonder een bundel te kiezen verder gaat of er de productfiche op naslaat, wordt op de hoogte gebracht. De kans is groot dat veel klanten daardoor deze informatie nooit te zien krijgen.

Hetzelfde geldt overigens voor Familus, het vernieuwde triple-playpakket van Proximus dat alleen vaste diensten combineert. Ook daarbij kan je ervoor kiezen om geen tv-bundel te nemen en minder te betalen.