Proximus lanceert vandaag het all-in-aanbod Tuttimus dat alle diensten van de operator combineert. Het treedt daarmee in de voetsporen van Telenet, dat eerder dit jaar een gelijkaardig aanbod lanceerde onder de naam Wigo, maar de accenten liggen anders.

Aan de lancering van Tuttimus ging een online onderzoek bij 1.000 respondenten vooraf, om het aanbod af te stemmen op de hedendaagse verwachtingen van de gebruiker. “Met ons nieuwe aanbod bieden we onze klanten een totaalervaring volgens hun eigen goesting, waarmee ze thuis en onderweg zonder zorgen kunnen bellen, surfen, televisie kijken en werken,” zegt Dominique Leroy, de CEO van Proximus, in een persbericht.

Tuttimus start vanaf 88,95 euro per maand. Voor die prijs geniet je thuis van onbeperkt bellen via de vaste lijn, digitale televisie via Proximus TV op al je schermen en “onbeperkt” surfen (mits fair use policy van 500 GB) over VDSL2 aan een downloadsnelheid van maximaal 100 Mbps en een uploadsnelheid van 15 Mbps. Op mobiel vlak krijg je 2 GB mobiele data, 120 belminuten en onbeperkt sms’en.

Betaal je 99,95 euro per maand, dan geniet je van dezelfde voorwaarden, maar wordt je mobiele datalimiet verhoogd naar 5 GB per maand en is ook mobiel bellen onbeperkt. Voor 110,95 euro per maand wordt je mobiele data verdubbeld naar 10 GB. Wil je nog simkaarten toevoegen aan het pakket voor je gezinsleden, dan betaal je die extra. Daar zit meteen het grootste verschil met Wigo van Telenet, dat toelaat om je mobiele data over 2 tot 5 simkaarten te verdelen.

Bij elk gsm-abonnement dat je binnen Tuttimus afsluit, krijg je één app naar keuze die niet bij het mobiele dataverbruik van dat abonnement zal worden aangerekend, te kiezen uit Facebook, WhatsApp, Snapchat, Instagram, Twitter of Pokémon Go. Elke maand krijg je één keer de kans om een andere app te kiezen. Eerder dit jaar argumenteerden we reeds waarom dit soort promoties, hoewel interessant voor de klant, een potentieel gevaar kunnen zijn voor het vrije net.

Naast het nieuwe Tuttimus-pakket, kan je er ook nog steeds voor opteren om enkel een vast of mobiel abonnement bij Proximus af te nemen. Die gaan voortaan verder onder de noemer Familus en Mobilus.