Orange voert vanaf maandag 3 oktober een vernieuwing van zijn mobiele abonnementen door. Daarmee speelt het verder in op de toenemende nood aan mobiele data en maakt het zijn vast kabelaanbod – dat een mobiel Orange-abonnement vereist – interessanter ten opzichte van concurrent Telenet.

De provider gaat verder met zes mobiele abonnementen die beantwoorden aan verschillende gebruikersbehoeften. Het instapabonnement Kolibrie geeft je voor 8 euro per maand onbeperkt sms’en, 90 gratis belminuten, 100 MB mobiele data en 500 MB cloudopslag. De high-end formule Arend Premium kost je 60 euro per maand. Daar staan onbeperkt sms’en en bellen, 10 GB mobiele data en 500 GB cloudopslag tegenover. Bovendien mag je 1.000 belminuten, 1.000 sms’en en 1 GB mobiele data in Europa gebruiken. Vanaf de Koala-formule (25 euro per maand) zit ook de applicatie iCoyote bij alle abonnementen inbegrepen.
mobiel-orange

De nieuwe abonnementen hebben ook effect op de positie van Orange op de vaste telecommarkt. Sinds maart van dit jaar is Orange actief op de kabelmarkt met een eigen aanbod voor internet en digitale televisie. In Vlaanderen doet het daarvoor beroep op het netwerk van Telenet, in Wallonië op dat van Voo. De enige voorwaarde om te kunnen intekenen, is dat je ook een mobiel abonnement bij de operator afneemt.

Eind juli waren al 10.500 gezinnen overgestapt naar het kabelaanbod van Orange. Met name de nieuwe Arend-formule maakt de deal interessant. Voor 78 euro per maand geniet je op mobiel vlak van onbeperkt bellen, onbeperkt sms’en en 10 GB mobiele data. Daarnaast heb je toegang tot Orange Internet+TV met een downloadsnelheid van 100 Mbps, upload van 6 Mbps en een “onbeperkt” downloadvolume met fair use policy van 750 GB. Die prijs is vergelijkbaar met Telenet Whoppa, dat wel nog altijd de hoogste snelheden aanbiedt met 200 Mbps download en 20 Mbps upload, maar geen mobiel pakket bevat. Om gelijkaardige snelheden bij Orange te halen, betaal je 10 euro per maand extra.