Pokémon Go, het nieuwe augmented reality-spel van Niantic en Nintendo, is een regelrecht succes. Alleen lijken veel Windows Phone-gebruikers het jammer te vinden dat zij er niet mee aan de slag kunnen.

Zo is er een petitie op Change.org die de komst van Pokémon Go vraagt naar Windows 10 en Windows 10 Mobile. De petitie spreekt Nintendo en ontwikkelaar Niantic rechtstreeks aan. Ondertussen hebben er al meer dan 83.000 mensen de petitie ondertekend.

“We bekijken de mogelijkheden”

Maar niet alleen gebruikers zelf willen graag op queeste vertrekken, ook Microsoft wil het spel zo snel mogelijk naar Windows Phone brengen. In Microsofts Feedback Hub vroeg een Windows Phone-gebruiker om Pokémon Go op Windows 10 Mobile te laten verschijnen. Tegen alle verwachtingen in kreeg hij een officieel antwoord van Microsoft:

“We hebben een overweldigende hoeveelheid feedback ontvangen die vraagt om de app in de Windows Store uit te brengen. Het Windows Store-team bekijkt de mogelijkheden waarmee we op de best mogelijke manier die verwachting kunnen waarmaken. We houden je op de hoogte als er meer nieuws is”, aldus een medewerker van Microsoft.

Betalen of ondersteunen

Wat precies die manieren zijn waarop het spel op Windows Phone zou kunnen worden uitgebracht, is niet meteen duidelijk. Het verleden leert ons alvast wel over twee mogelijke opties: ten eerste zou Microsoft ontwikkelaar Niantic kunnen betalen om het spel ook voor Windows Phone te ontwikkelen. Een andere mogelijkheid is dat Microsoft zelf zal bijdragen aan de ontwikkeling van het spel.

Wat precies de mogelijke oplossing voor Microsoft zal zijn, is nog niet duidelijk. We weten alleen dat Windows Phone-gebruikers de moed nog niet moeten laten zakken. Microsoft wil duidelijk werk maken van een release op zijn mobiele platform.

Mis jij Pokémon Go op je Windows-toestellen? Waarom wel of net niet? Laat het gerust weten in de reacties hieronder.