Telenet lanceert op 20 juni een gloednieuw tarief dat door het leven gaat als Wigo. Past perfect in het absurde rijtje dat Fluo, Kong en Whoppa heet, maar behalve een gekke naam schuilt er een bijzonder tarief achter. De belangrijkste troef is een gezamenlijke pot met mobiele data waar het gezin van kan genieten. Geen aparte abonnementen met datalimieten meer, iedereen kiest zijn eigen limiet.

Telenet reageert hiermee op de stijgende vraag naar meer mobiel internet. Het gemiddelde verbruik ligt volgens Telenet op 700 MB per maand, maar het verschil zit hem in de doelgroep. Tieners verbruiken namelijk tot drie keer meer mobiele data dan hun ouders. Resultaat: de ouders krijgen hun data niet opgebruikt elke maand, terwijl de jongeren te weinig hebben. Daar brengt Telenet nu verandering in met Wigo.

Wigo

Wigo komt in drie smaken: 2 GB, 5 GB en 10 GB, afhankelijk hoe groot de pot mobiele data moet zijn. Wigo met 2 GB laat je data verdelen over maximum 2 simkaarten, 5 en 10 GB verdeel je over maximum 5 simkaarten. Al die simkaarten kunnen sowieso onbeperkt bellen naar vaste en mobiele lijnen in België en onbeperkt sms’en. Er zit ook nog een vaste lijn in het pakket die dezelfde voordelen geniet.

Verder bevat Wigo digitale tv inclusief kabelabonnement en vast internet met 200 Mbps download en 20 Mbps upload. Wigo met 2 GB krijgt een internetlimiet van 200 GB, de 5 GB en 10 GB-variant krijgen een onbeperkte limiet (rekening houdend met de fair use policy). Elk pakket geniet ook van digitale tv, inclusief kabelabonnement, en de Yelo Play app op maximum 5 toestellen.

  • Wigo met 2 GB (max. 2 simkaarten):    100 euro / maand
  • Wigo met 5 GB (max. 5 simkaarten):    120 euro / maand
  • Wigo met 10 GB (max. 5 simkaarten):  140 euro / maand

Hoe regel je dan de limiet per gebruiker op vlak van mobiele data? Isabelle Geeraerts, woordvoerster Telenet: “Elk abonnement heeft een gezinshoofd die per simkaart een datalimiet kan instellen. Zo voorkom je dat 1 persoon met de hele ‘datapot’ gaan lopen. Wanneer iemand zijn datalimiet bereikt, krijgt het gezinshoofd en de gebruiker daarvan een melding, via SMS en/of mail, al volgens instelling. Er kan dan vervolgens beslist worden door het gezinshoofd om iemand nog extra GB’s toe te kennen.”

Wigo Business

Wigo krijgt ook een zakelijke variant onder de noemer Wigo Business en doet eigenlijk exact hetzelfde wat de particuliere Wigo kan. Het enige verschil is dat de prijzen iets hoger liggen, maar ook de datalimieten voor vast en mobiel internet.

Wigo Business bestaat in drie smaken: 4 GB (max. 2 simkaarten), 10 GB of 15 GB(max. 5 simkaarten). Hier krijg je bij alle drie de formules een internetsnelheid (vast internet) van 240 Mbps download, 30 Mbps upload en een onbeperkt volume. Enkel de 4 GB-formule beperkt het internetvolume tot 3 TB. In alle abonnementen is opnieuw onbeperkt sms’en en bellen in België inbegrepen, inclusief vaste lijn, en zit er een kabelabonnement en huur decoder inbegrepen met alle basiszenders en de Yelo Play app op maximum 5 toestellen.

Wigo Business bevat standaard een eigen business helpdesk, snelle herstelling, security pack en een eigen .be domeinnaam.

  • Wigo met 4 GB (max. 2 simkaarten):      100 euro excl. BTW / maand
  • Wigo met 10 GB (max. 5 simkaarten):    135,5 euro excl. BTW / maand
  • Wigo met 15 GB (max. 5 simkaarten):    155,5 euro excl. BTW / maand

Base-klanten

Telenet heeft Base overgenomen en plant tegen 2018 een verhuis naar het nieuwe telecomnetwerk, maar Base-klanten kunnen nu al de vruchten plukken van die overname. Zowel Telenet- als Base-klanten zullen een gepersonaliseerd aanbod krijgen op basis van hun huidige diensten. Vanaf 20 juni zal Wigo ook verkrijgbaar zijn in Base-winkels in Vlaanderen en Brussel.

Telenet verwacht dat 51% van de Whop- en Whoppa-klanten voordeel kunnen doen met Wigo dankzij de sterke focus op gezinnen. Wigo komt erbij, maar Whop en Whoppa blijven gewoon beschikbaar, net als King, Kong en het zakelijke Fluo. Meer info over Wigo vind je hier.