Dat wachtwoorden niet altijd de meest aangename dingen op aarde zijn wisten we al. Het is niet voor niets dat een bedrijf als Google volop naar alternatieven zoekt. Google wil het invoeren van wachtwoorden vervangen door ontgrendeling via je smartphone. Nu is ook Microsoft aan de beurt.

Het bedrijf presenteerde Windows Hello eerder al als een manier waarop je op je pc zal kunnen inloggen via gezichtsherkenning en vingerafdrukscanners. Op de Computex-beurs in Taiwan onthulde Microsoft dat ook wearables aan die lijst zullen worden toegevoegd, dat weet The Verge.

Als voorbeeld schoof de gigant uit Redmond natuurlijk zijn Microsoft Band-wearable naar voren. Toch vermeldde het bedrijf dat ook wearables van externe ontwikkelaars gebruikt zullen kunnen worden. Microsoft moedigt ontwikkelaars dan ook aan om de Hello-ondersteuning in hun toestellen in te bouwen.

Wachtwoorden in Edge

Toch rijkt de ambitie van Microsoft verder dan het ontgrendelen van Windows 10 alleen. Op termijn zal het mogelijk worden om ook rechtstreeks met de Edge-browser via je wearable in te loggen op websites. Het bedrijf wil ook betalingen vereenvoudigen via Hello. Zo zal Microsoft ervoor zorgen dat je ook kan betalen via wearables in de Windows Store.

Meer details wilde het bedrijf over Hello nog niet kwijt. Het is ook nog niet duidelijk wanneer de implementatie van de feature zal worden uitgerold. Mogelijk gebeurt dat met de Windows 10 verjaardagsupdate op 29 juli.