Telenet en Netflix praten over de introductie van de streamingdienst in de decoder.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Telenet en Netflix leken aanvankelijk moeilijk door één deur te kunnen. Telenet biedt naast internet ook televisie aan, en de streamingdienst valt de opbrengsten daarvan rechtstreeks aan. Het Mechelse bedrijf koos er voor om klanten een alternatief te bieden met zijn eigen Play-abonnementen.

Proximus voorop

Proximus opteerde voor een zachtere aanpak. Sinds eind 2014 kunnen klanten van Proximus TV via hun decoder naar Netflix kijken. De integratie betekent dat het even eenvoudig is om Netflix te selecteren dan naar pakweg je opgenomen films te gaan. Zo hebben Proximusgebruikers geen smart tv, Chromecast of computer met hdmi-kabel nodig om te genieten van de populaire Amerikaanse streamingdienst.

Telenet en Netflix

Telenet laat tijdens de bekendmaking van de kwartaalresultaten weten dat het nu Proximus achterna wil. Dat verklapte CEO John Porter. Zijn bedrijf, onderdeel van Liberty Global, is in gesprek met Netflix voor een gelijkaardige integratie. Over een deadline sprak Porter nog niet, maar op papier hoeft de integratie niet moeilijk te zijn. De decoders van Telenet draaien immers vrijwel dezelfde software als die van het moederbedrijf, waar Netflix-integratie met de hulp van een appwinkel al wel bestaat.

Iedereen tevreden

Telenet blijft er bij dat zijn eigen Play-abonnementen dichter aansluiten bij het Vlaamse doelpubliek. Porter ziet naar eigen zeggen echter in dat veel klanten desalniettemin van Netflix houden. Telenet wil hen nu ook een optimale ervaring bieden. De onderhandelingen gaan niet alleen over de introductie van de app op de decoder, Telenet wil bovendien met de hulp van Peering een efficiëntere rechtstreekse verbinding met Netflix voorzien. Dat zou de kwaliteit van de dienst moeten verbeteren.

Wie een Smart TV heeft, hoeft zich van het hele gedoe niet al te veel aan te trekken. Een Netflix-app is in dat geval meestal ingebouwd. Ook met een Chromecast en een smartphone kan je zonder al te veel moeite van Netflix op je tv genieten.