Microsoft is heeft enkele veranderingen in petto voor het startmenu van Windows 10, die het bij zijn gratis verjaardagsupdate wil uitrollen. In het menuvenster zullen de instellingen- en accountknoppen verborgen worden achter een hamburgermenu, waardoor de lijst met geïnstalleerde apps meer op de voorgrond komt aldus Windows Central.

Om aan de nieuwsgierigheid en mogelijke ongerustheid onder gebruikers tegemoet te komen, heeft Microsoft ontwikkelaar Jen Gentleman een korte video gepubliceerd op Twitter die toont hoe het nieuwe design er precies uitziet en wat het zal doen.

De aanpassing is nog niet definitief. Windows Insider testers kunnen feedback geven en verbeteringen suggereren zodra het nieuwe startmenu in een preview beschikbaar is. Aangezien de te radicale verandering van het startmenu een van de grootste pijnpunten was bij de flop van Windows 8, weet Microsoft dat het op dit vlak voorzichtig te werk moet gaan. Op 29 juli viert Windows 10 zijn eenjarige bestaan. Rond die tijd zal ook de verjaardagsupdate zijn weg vinden naar gebruikers.