Er werken momenteel 170 mensen mee aan de zelfrijdende wagen van Google, zo blijkt uit een onderzoek van LinkedIn-profielen door Reuters. Veel van deze werknemers zijn software- en systeemingenieurs en meer dan 40 van de LinkedIn-profielen betreft Google-medewerkers die in het verleden al ervaring hebben opgedaan in de auto-industrie.

De voorbije vier weken heeft Google vacatures geopend voor ongeveer 40 nieuwe posities in het Google Car-team. De meesten hiervan zijn bedoeld voor mensen die ervaring hebben met productieprocessen, maar het softwarebedrijf is eveneens op zoek naar een beleidsspecialist.

Toekomstplannen

In het verleden heeft Google al laten weten dat het zijn autonome wagen tegen 2020 beschikbaar wil maken. Hiermee heeft het bedrijf het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt en een uitbreiding van het Google Car-team komt dan ook geen dag te vroeg.

Ondanks de ervaren medewerkers die Google in huis heeft gehaald, is de kans klein dat het bedrijf zijn wagens zelf zal produceren. Naar alle waarschijnlijkheid zal de softwarespecialist deze klus uitbesteden, zodat het zich kan blijven focussen op software en hardware. Google zal waarschijnlijk licenties voor zijn wagen uitdelen op eenzelfde manier als het al jaren met zijn Android-besturingssysteem doet.