Apple gaat de iPad Air 3 lanceren op zijn volgende evenement, dat in maart plaatsvindt. De opvolger van Apples populairste tablet zal samen met de iPhone 5se en nieuwe modellen van de Apple Watch worden voorgesteld. Het is website 9to5Mac die met dat nieuws naar buiten kwam.

Fotoflash

De 9,7 inch iPad Air is het middelgrote model uit Apples catalogus, met een 9,7 inch scherm. Het is sinds oktober 2014 geleden dat het bedrijf de Air een update gaf. Ondertussen bracht het met de iPad Pro een extra grote maat tablet uit, en kreeg ook de kleine iPad Mini al een make-over. Nu is de iPad Air aan de beurt.

De iPad Air 3 zal waarschijnlijk een fotoflash-LED aan de achterkant krijgen om duidelijkere beelden in donkere omstandigheden te produceren, meer speakers voor een beter geluid, een vernieuwde processor, en ondersteuning voor de Apple Pencil.

Overbodig?

De iPadverkoop, en de tabletverkoop in het algemeen,  leidt onder een krimpende belangstelling, zozeer dat sommige experts  het toestel nu al overbodig verklaren. Misschien kan de upgrade van de populaire iPad Air deze opnieuw een duwtje in de rug geven. Op dit moment verwacht men dat het Apple evenement in de week van 14 maart zal plaatshebben, maar dat is nog niet officieel bevestigd.