Tijdens de lancering van de Surface 4 en de nieuwe Lumias eerder deze maand was Microsoft karig met informatie voor de Belgische markt. Nu komt de computergigant aandraven met verdere specificaties.

De Lumia 950 XL ligt vanaf begin december in onze winkelrekken. Online bestellen gaat vanaf vandaag. De zwarte en de witte uitvoering komen naar ons voor 699 euro. Koop je een Lumia 950 XL voor het einde van januari 2016, dan krijg je een Display Dock ter waarde van 99 euro cadeau. Met dat dock kan je de 950 XL als volwaardige (maar uiteraard niet super krachtige) desktopcomputer gebruiken. Op het externe scherm, dat je met muis en toetsenbord kan bedienen, verschijnt dan een volwaardige Windows 10.

Budget en Surface

Hetzelfde geld voor de kleinere Lumia 950. Die is eveneens vanaf december beschikbaar maar kost 100 euro minder: 599 euro. Het dock zit niet in de prijs inbegrepen. Ook in die maand verschijnt de goedkoopste van de aangekondigde telefoons: de Lumia 550. Die budgettelefoon kost 129 euro.

Tot slot verklapte Microsoft nog wat meer over de Surface Pro 4. Die wordt vanaf 999 euro de jouwe, helaas zonder toetsenbord. We zeggen het totdat Microsoft van gedacht verandert: wie een laptopvervanger in de markt zet moet dat toetsenbord in de prijs integreren. Reken dus 149 euro bij die 999 voor een realistische prijs van het basismodel.

De Surface Pro 4 is vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order. Wij rekenen er op om tegen het einde van volgende maand een uitgebreide review klaar te hebben.