Bij de voorstelling van Windows 10, nu bijna een jaar geleden, liet Microsoft verstaan dat het geen genoegen zou nemen met minder dan een miljard gebruikers. Een erg ambitieus doel, temeer omdat het hiervoor niet enkel rekent op computers. Het wil in dat miljard ook een significant aantal Windows 10 Mobile-gebruikers vergaren, evenals gebruikers met het nieuwe besturingssysteem op de Xbox One en Internet of Things-toepassingen.

Na net geen maand, wist Microsoft wereldwijd toch al 75 miljoen gebruikers binnen te halen. Na de eerste 24 uur bereikte de softwaregigant reeds 14 miljoen toestellen. Het zijn straffe cijfers, waarbij Microsoft enkel rekening houdt met het aantal geactiveerde systemen. Licenties die het verkocht aan OEM’s worden bijvoorbeeld niet meegeteld. Het aantal zal de komende weken en maanden dus nog fors toenemen.

Het is echter koffiedik kijken of het genoeg zal zijn om op termijn het miljard gebruikers te halen. Langs de andere kant mag het geen enorm probleem vormen aangezien iedereen op middellange termijn toch een nieuwe computer of console moet aanschaffen, waar het nieuwe besturingssysteem al op werd voorgeïnstalleerd. Aangezien Windows 10 de laatste grote versie is die de ruitenspecialist uitbrengt, zal dit ook helpen om op termijn met de cijfers te goochelen, en het miljard te bereiken.