Na een lange testrun in 2013 werd Stievie eind 2013 op de grote massa losgelaten. Het bood tien Vlaamse zenders aan, inclusief de mogelijkheid om tot zes dagen terug te kijken. Hiervoor was een abonnement nodig: 9,99 euro maandelijks. Dat is voor velen een drempel die al een kabelabonnement hebben, daarom dat Medialaan een gratis versie van Stievie gaat aanbieden.

Peter Bossaert, CEO Medialaan: “Stievie FREE is een gratis tv-platform waar je online kan kijken naar alle vijf Medialaan-kanalen. Dat kan zowel live gebeuren als uitgesteld tot zes dagen terug bekijken. Ons platform is via internet beschikbaar zowel op laptop, tablet als op smartphone.”

Gratis/betalend

Op Stievie FREE kan je gratis kijken naar alles van VTM, 2BE, Vitaya, JIM en VTMKZOOM. Dat kan net zoals bij de gewone Stievie tot zes dagen terug in de tijd. Voor elk programma wordt er een reclameblok getoond, en reclame kan in tegenstelling tot de betalende versie niet worden doorgespoeld. De betalende versie van Stievie biedt ook de mogelijkheid om op te nemen, om later dan 6 dagen nog steeds te bekijken.

Gratis programma’s kan al langer online op de VTM-website. Peter Bossaert: “Een jaar na de online start hebben 550.000 Vlamingen zichzelf aangemeld. Drie kwart van alle views kwamen van mensen jonger dan 24 jaar. Wij denken dat in de eerste plaats de jongeren blij zullen zijn met de komst van Stievie FREE.”

Geen Chromecast

Grootste gemis bij Stievie FREE? Geen Apple TV of Chromecast ondersteuning. Je zal dus verplicht op je kleine scherm moeten blijven kijken, of via een iets minder handige bekabelde oplossing het beeld op je televisie toveren.

Stievie FREE is net als de betalende Stievie-variant ook in het buitenland onbeperkt bruikbaar. De enige beperking is dat de app enkel in de Belgische Play Store en Apple Store beschikbaar is. Downloaden voordat je op vakantie vertrekt is dus de boodschap.

Zowel Stievie als Stievie FREE krijgen een volledig nieuwe app. Die is nog niet beschikbaar, maar op de website van Stievie kan je je e-mailadres achterlaten zodat Medialaan je een bericht kan sturen wanneer beide versies opnieuw downloadbaar zijn voor je smartphone, tablet als laptop. Enkel Windows Phone-gebruikers vallen uit de boot. Zij moeten zich tevreden stellen met de browserversie.