Het BIPT blijft ons informeren over mobiel internet. Na de handige kaartjes van vorige week komt het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie nu, in samenwerking met de FOD Economie, met een handige website om je mobiel surfgedrag in kaart te brengen.

Doel van de website surfmobiel.be is om je te informeren over het datavolume dat je werkelijk nodig hebt. Wie niet actief bezig is met z’n mobiel dataverbruik weet immers niet precies hoe z’n gedrag zich vertaalt in megabytes en gigabytes. De website laat je enerzijds toe om met handige sliders een idee te krijgen van het datavolume dat je nodig hebt, terwijl de site anderzijds de voordelen van mobiel internet duidelijk maakt aan leken.

Waarom mobiel?

In vijf duidelijke puntjes krijg je te zien waarom mobiel iets voor iedereen is. Enkele binnenkoppers zijn van de partij, zoals de mogelijkheid om altijd op de hoogte te zijn en in contact te blijven met vrienden en familie, alsook praktische toestanden, zoals het vinden van een restaurant of garage. Bovendien leren we enkele nieuwe dingen. Zo kunnen we dankzij mobiel internet gemakkelijk onze weg vinden: “U bent in een stad die u niet kent? Geen gps nodig, mobiel internet wijst de weg!” Onze Google Maps protesteert nochtans wanneer we onze smartphone toegang tot het gps-signaal ontzeggen. Here Maps heeft er dan weer geen problemen mee om zonder mobiel internet maar mét gps de weg te wijzen, maar goed.

Op bovenstaand schoonheidsfoutje na is het initiatief natuurlijk wel toe te juichen. Zeker minder IT-gezinde mensen zullen aan de website heel wat hebben. Zo kan je onderaan aanduiden wat je graag mobiel wil doen en hoeveel, en krijg je meteen een schatting te zien van het vereiste datavolume. Een link naar een prijsvergelijkingstool maakt het dan weer eenvoudig om snel het juiste abonnement te kiezen. Ook tips voor online kopen springen in de kijker. Wil grootmoederlief weten waarom ze wel een smartphone moet hebben, stuur ze dan even bovenstaande link door.