[Advertorial] Om tegemoet te komen aan de behoeften van elk type gebruiker, biedt HP twee types inktprinttechnologieën aan: IPH (Integrated Print Head) en IIC (Individual Ink Cartridge). 

Bij IPH-toestellen, zoals de HP Envy-printers, is de printkop in de cartridge ingebouwd. Printers die gebruik maken van dit soort cartridges, hebben dus zelf geen vaste printkop. Daarnaast hebben IPH-toestellen slechts twee cartridges, een zwarte en een 3-in-1-cartridge. Dit zorgt ervoor dat minder ingrepen nodig zijn bij onderhoud en ook dat de totale vervangingskost van de inkt lager ligt. Bovendien kan een IPH-toestel ook verder printen als een van de cartridges leeg is, of niet in het toestel zit. IIC-toestellen werken met verschillende cartridges per kleur – vier in totaal – en zijn voorzien van een vaste printkop. 

Waarom dit onderscheid? IPH richt zich op thuisgebruikers die gemiddeld 70 pagina’s per maand printen, terwijl IIC een oplossing biedt voor gebruikers met een hoger printvolume. Het is namelijk zo dat, om optimale prestaties te garanderen, de printer regelmatig moet worden gebruikt. Als u vaak print, wordt de printkop automatisch onderhouden tijdens het afdrukken, wat een constante kwaliteit garandeert. Doordat bij het vervangen van de cartridge ook de printkop wordt meegenomen, zijn ook minder fanatieke gebruikers zeker van deze constante printkwaliteit, zonder hiervoor te hoeven inboeten aan de fotokwaliteit die IIC-toestellen bieden.

Kort samengevat: het is ook als thuisgebruiker belangrijk om te weten welke technologie voor u geschikt is. Hewlett Packard biedt een brede waaier aan toestellen met beide technologieën aan, maar afhankelijk van uw printgedrag is het interessant om te weten welke oplossing voor u de beste is! 

Meer weten over HP-printers? Neem een kijkje op onze website:
http://www8.hp.com/be/nl/products/gateway/printers/