Whatsapp Web werkt voortaan ook voor Firefox en Opera, nadat het eerder exclusief op Chrome werd gelanceerd. De installatie is eenvoudig: scan de QR-code op het scherm, en je bent vertrokken. Zie wel dat je de laatste nieuwe versie van Whatsapp op je smartphone hebt staan, voordat je met Whatsapp Web aan de slag gaat.

Voorlopig is het nog even afwachten wanneer internetbrowsers als Safari en Internet Explorer aan bod komen. Het is algemeen geweten dat Internet Explorer geen plug-ins ondersteunt, en dat heb je net wel nodig voor Whatsapp Web om de meldingen op je bureaublad te ontvangen. Voor Safari lijkt het ons eerder een kwestie van tijd, want die ondersteunt wel plug-ins. Hopelijk kan Whatsapp snel een oplossing uitrollen voor die internetbrowsers.

Whatsapp is flink aan het uitbreiden, de mogelijkheden worden steeds groter. Het aantal gebruikers, zowel wereldwijd als in Nederland, groeit nog steeds. Iedereen met een smartphone en mobiel abonnement kan gebruik maken van whatsapp. Genoeg reden dus om door te blijven ontwikkelen.