Dyson is groot geworden met stofzuigers waar je niet langer een zak moest insteken. Met de Cinetic Science-stofzuigers gaan ze nog een stapje verder.

Het duo stofzuigers dat Dyson voorstelde op CES – de compacte Cinetic Animal en de rechtopstaande Cinetic Big Ball Animal – ziet er niet alleen uit alsof ze geassembleerd werden uit onderdelen van een ruimteschip of straaljager. Ze maken gebruik van een nieuwe technologie waardoor je ook de filter niet langer moet vervangen of proper maken. De flexibele haren in de zuigmond trillen nu aan een hoge snelheid (350 keer per seconde) en zorgen er zo voor dat stof niet blijft vastzitten in de opening. Op die manier bereiken alle haren en kruimels de trommel, zonder de filter te verstoppen.

Dyson belooft dat de Cinetic Science-machines na tien jaar dienst nog steeds perfect functioneren, zonder onderhoud nodig te hebben.

Zoals alle toestellen van het merk zijn deze stofzuigers niet goedkoop. De compactste Cinetic Animal wordt vanaf volgende week verkocht in de VS voor 550 dollar; de Cinetic Big Ball Animal en een anti-allergische versie ervan kosten respectievelijk 600 en 700 dollar. Verkoopdata en prijzen voor België of Nederland zijn nog niet gekend.