De 3D-printer wordt populair. Waar er vroeger alleen professionele exemplaren en enkele dure zelfbouwpakketten bestonden, heb je nu de keuze uit heel wat betaalbare (en iets minder betaalbare) exemplaren.

Een rasechte internaut koopt z’n printer misschien via het web, maar velen onder ons willen een nieuw product toch in het echt zien voor ze er een paar honderd euro aan besteden. Aangezien 3D-printers een nieuw product zijn en de knowhow van jan met de pet aangaande het onderwerp z’n grenzen kent, lijkt de markt intussen klaar voor een printerwinkel.

Knooppunt Lummen
In België bestaat er al één, met vestiging in Lummen: een klein dorp dat aandachtige Belgische lezers zeker zullen kennen van het befaamde snelwegknooppunt dat geregeld van zich laat horen via de verkeersinformatie. Het Belgenland krijgt er nu een tweede winkel bij en deze showroom is toch iets centraler gelegen. Wie nieuwsgierig is naar 3D-printing kan voortaan terecht in Antwerpen.

Printfabriek
Op de Rijnkaai slaan de 3D Print Factory en Trideus de handen in elkaar. De 3D Print Factory is een bedrijfje uit de vroegere dagen van 3D-printing. Vooral professionele gebruikers kunnen bij de firma terecht om hun creaties of maquettes te laten printen. Vanaf volgende week komt daar via het Lummense Trideus een consumentenluik bij.

Wie als consument of professional geïnteresseerd is in een eigen 3D-printer kan vanaf de opening op vrijdag 12 december met eigen ogen zien wat de mogelijkheden zijn.

Wij gingen alvast aan de slag met een betaalbare printer. Een review mag je binnenkort verwachten. Hoewel we voorlopig weinig puur praktisch nut vonden in de aanschaf van een consumentenprinter, kunnen we al wel verklappen dat de hobbygebruiker zich niet snel zal vervelen. Een duurder en professioneler exemplaar namen we nog niet onder handen.