Stievie, de uitgesteld kijken-app van de Vlaamse zenders, gaat van start met een testproject om ondersteuning voor de Google Chromecast in te bouwen. Dat schrijft TV Visie.

Een half jaar na de lancering van de applicatie, maken ruim 30.000 Vlamingen gebruik van de dienst en tweederde doet dat op dagelijkse basis. Met Stievie kunnen gebruikers uitgesteld naar de programma’s van de Vlaamse zenders kijken op hun smartphone of tablet, tot zes dagen na uitzending.

Om het voor gebruikers makkelijker te maken om hun programma’s op een groot scherm te bekijken, werkt Stievie momenteel aan ondersteuning voor de Chromecast. De HDMI-dongle van Google is sinds eind vorige maand in België beschikbaar en maakt het mogelijk om makkelijk media van je mobiel toestel naar je tv te streamen. iOS-gebruikers kunnen Stievie reeds langer naar een groter scherm doorsturen via Apple Airplay, maar met Chromecast-ondersteuning wordt dit in principe voor alle gebruikers toegankelijk.

De Chromecast-ondersteuning zal eerst worden uitgeprobeerd door een panel van testgebruikers, zodat de nieuwe functie kan worden geoptimaliseerd voordat hij naar alle gebruikers wordt uitgerold. Het is voorlopig nog niet duidelijk tot wanneer de testfase zal duren.

In april maakte Stievie het ook al mogelijk om programma’s lokaal te bewaren, zodat ze ook zonder internetverbinding kunnen worden bekeken. Die functie is voorlopig alleen nog maar beschikbaar voor iOS-gebruikers, maar zal ook op Android worden geïmplementeerd.

Om zijn halfjarige bestaan extra luister bij te zetten, roept Stievie een tijdelijk pop-upkanaal in het leven met een gevarieerd aanbod van programma’s, waaronder een nog niet eerder vertoonde director’s cut van Crimi Clowns en enkele kwalitatieve films en specials. Stievie is beschikbaar als gratis app voor Android en iOS, maar vereist een abonnement om van de dienst gebruik te maken. Dat kost 9,99 euro per maand en is maandelijks opzegbaar.