De Nokia Lumia 635 ligt volgende maand in de rekken. De 635 ondersteunt LTE, beter bekend als 4G. Niet zo uitzonderlijk, ware het niet dat het toestel over de toonbank gaat voor maar 189 euro.

Voor die prijs krijg je wat in essentie een Nokia Lumia 630 is met de hardware voor de extra snelle mobiele verbinding, en een hoes in een (felle) kleur naar keuze. Zo kan je het van nature zwarte toestel opfleuren met een groen, oranje, geel of wit kleurtje. Een leuke extra voor wie een vrolijk gekleurd toestel wil, want zulke hoesjes koop je apart voor ongeveer 15 euro.

De Lumia 630, de versie zonder 4G, ligt vandaag al in de winkel. Voor de 3G-versie betaal je 159 euro, eveneens inclusief hoes. Beide toestellen draaien op Windows Phone 8.1, en zijn daarmee de eerste smartphones van het kersverse Microsoft Mobile die voorgeïnstalleerd komen met de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.

Specifiaties

Op mobiel internet na zijn de specificaties van beide telefoons hetzelfde. Binnenin hebben ze een 1,2 GHz Snapdragon 400 quadcoreprocessor en 512 MB RAM. De batterijcapaciteit bedraagt 1830 mAh voor de twee toestellen, wat wil zeggen dat de 4G-versie het iets minder lang uithoudt. Het intern geheugen bedraagt 8 GB en is uitbreidbaar met een microSD-kaart.

De 630 en de 635 hebben een scherm van 4,5 inch met een resolutie van 854 x 480 pixels. De vijfmegapixelcamera neemt HD-video op en is voorzien van de Nokia Camera-app. Microsoft maakt zich sterk dat beide telefoons, ondanks hun prijs, het volledige gamma van Windows Phone 8-apps vlot zullen draaien. De Here-apps zijn in ieder geval op de toestellen beschikbaar.

Met de 630 en 635 wil Microsoft voortbouwen op het succes van de Lumia 520, door twee nieuwe toestellen op de markt te brengen die veel waarde voor een eerlijke prijs moeten bieden. De smartphones lijken op het eerste gezicht inderdaad mooie specificaties voor hun prijs de bieden, al blijven fans van draadloos laden in de kou staan. De functie is afwezig, en zal ook met een cover niet toegevoegd kunnen worden.