Mobistar is vandaag gestart met de uitrol van zijn 4G-netwerk in Brussel. De technologie is bij de lancering bijna overal op het grondgebied van het hoofdstedelijk gewest beschikbaar.

Het 4G-netwerk van Mobistar is onmiddellijk in alle negentien Brusselse gemeenten uitgerold. De operator zegt dat het netwerk buitenshuis een dekking heeft van om en bij 96 procent. In gebouwen ligt dat percentage nog wat lager, op ongeveer 53 procent.

Alle Mobistar-klanten met een mobiel dataplan en een compatibel toestel zullen voortaan gebruik kunnen maken van het 4G-netwerk in Brussel. Dat geldt ook voor de klanten van de MVNO’s die gebruik maken van het netwerk van Mobistar, waaronder onder meer Telenet.

Mobistar is de derde en laatste operator om zijn 4G-netwerk te activeren in Brussel. Proximus ging er in februari reeds mee van start en zou momenteel ongeveer 66 procent van de Brusselse bevoling bereiken. Base is gisteren begonnen met de uitrol en zit aan een dekking van 56 procent. Beide operatoren maken geen onderscheid tussen binnen- of buitenshuis.

4G in Brussel liet lang op zich wachten omdat de stralingsnormen in de hoofdstad strenger waren dan in de rest van het land. Recent werd de reglementering echter aangepast, zodat een nieuwe norm kon worden vastgelegd. Hoewel die nieuwe norm nog niet is geïmplementeerd, zijn de operatoren toch al begonnen met de uitrol van hun netwerk. "We wilden niet wachten op de politiek om over te gaan tot de lancering", aldus de CEO van Mobistar Jean-Marc Harion.