Alle zenders van Medialaan, het vroegere VMMa, zijn vanaf nu beschikbaar via Yelo TV van Telenet, zodat je ze live kan bekijken op je tablet, smartphone of pc.

Tot die zenders behoren vtm, 2BE, Vitaya, Kzoom en Jim. Tot nu toe waren die niet te bekijken via Yelo TV, maar dankzij een recent afgesloten overeenkomst tussen Medialaan en Telenet is dat vanaf vandaag wel mogelijk. Die overeenkomst regelt de televisierechten tussen beide partijen tot einde 2017.

Met Yelo TV kan je waar je maar wil tv kijken via een mobiel toestel, op voorwaarde dat je voor digitale tv en internet klant bent bij Telenet en dat je verbonden bent met een wifi-netwerk. Voorlopig kan je alleen live naar de vijf zenders kijken, maar later moet het ook mogelijk worden om je opnames via de Yelo TV-app te bekijken. Ook een lichte vorm van uitgesteld kijken zou in de toekomst kunnen worden aangeboden. Dat is momenteel nog helemaal niet mogelijk met Yelo TV.

Medialaan lag in de clinch met Telenet (en Belgacom) omdat het inkomsten zou mislopen doordat kijkers programma’s opnemen en de reclame doorspoelen. Daarom heeft het de boot lang afgehouden om zijn zenders via Yelo TV beschikbaar te maken, maar met de nieuwe overeenkomst lijkt het de strijdbijl te hebben begraven.