Belgacom heeft een nieuwe decoder in de aanbieding voor zijn Belgacom TV-klanten. De compacte V5 Mini-decoder is met name interessant als tweede of derde decoder in het huishouden.

De V5 Mini-decoder is kleiner, lichter en zuiniger dan de huidige decoders in het aanbod van Belgacom, maar moet het zonder harde schijf stellen. Toch kan je er nog altijd opnames mee programmeren. Die komen dan niet op een harde schijf terecht, maar worden in een beveiligde cloud bewaard. Momenteel worden al 44 zenders ondersteund, maar volgens Belgacom zal dat aantal in de komende maanden nog toenemen.

Verder biedt deze decoder dezelfde tv-ervaring als de andere modellen. Dat wil zeggen dat je toegan krijgt tot alle menu’s en programma’s kan pauzeren, doorspoelen of terugspoelen.

Een leuk detail van de V5 Mini is dat de afstandsbediening via radiofrequenties werkt in plaats van infrarood. Dat betekent dat je de afstandsbediening niet langer naar het toestel hoeft te richten om van kanaal te veranderen of door menu’s te navigeren. Je kan de V5 Mini dus zonder problemen uit het zicht verbergen, achter je televisietoestel of in een meubel.

Belgacom raadt de V5 Mini-decoder zelf aan voor klanten die een tweede of derde decoder in huis willen halen. Je kan de V5 Mini huren voor 4 euro per maand of kopen voor een eenmalige kost van 125 euro.