Telenet en Medialaan hebben een nieuw akkoord gesloten dat de televisierechten tussen beide partijen regelt tot einde 2017.

Dankzij de overeenkomst zullen de zenders van Medialaan (vtm, 2BE, Vitaya, KZoom en Jim) binenkort ook beschikbaar zijn via Yelo TV, de applicatie van Telenet om op je pc, tablet of smartphone tv te kijken. Telenet hoopt de zenders nog voor de zomer te kunnen aanbieden.

In eerste instantie zal je alleen lineair, ofwel live, naar de zenders kunnen kijken. Later moet het ook mogelijk worden om je opnames van deze zenders via de Yelo TV-app te bekijken en Telenet hint zelfs naar de mogelijkheid om programma’s enkele dagen na uitzending opnieuw op te vragen. Dat is voorlopig nog niet mogelijk via Yelo TV.

Het lineair kijken blijft ook in de toekomst gratis. Andere functionaliteiten, zoals het uitgesteld kijken, zullen nog worden bekeken. Medialaan lag lange tijd in de clinch met Telenet (en Belgacom) omdat het inkomsten zou mislopen doordat kijkers programma’s opnemen en de reclame doorspoelen. Met deze nieuwe overeenkomst lijkt het mediabedrijf de strijdbijl te begraven.

“We geloven dat samenwerking tussen onze bedrijven waarde creëert,” zegt Medialaan CEO Peter Bossaert in een persbericht. “Daar hadden we even tijd voor nodig, we hebben er de voorbije maanden hard aan gewerkt. Maar het verheugt me dat we nu een streep hebben kunnen trekken onder het verleden en opnieuw vooruit kunnen kijken.”