Na een testfase van vier maanden door 10.000 Belgacom TV-klanten, lanceert de operator zijn uitgesteld kijken-dienst TV Replay in Vlaanderen en Brussel.

Met TV Replay kunnen programma’s tot 36 uur na uitzending worden herbekeken op televisie of via TV Overal op een computer, tablet of smartphone. De dienst is daarmee een rechtstreekse concurrent voor alternatieven als Stievie en bhaalu, maar is exclusief beschikbaar voor Belgacom TV-klanten.

In een eerste fase (vanaf 17 februari) is het aanbod beperkt tot zes zenders: één (HD), Canvas (HD), Ketnet/OP12, Vier (HD), Belgacom 11(+) en Belgacom 5. Vanaf 15 april 2014 worden daar de volgende zenders aan toegevoegd: Vijf (HD), vtm (HD), 2BE (HD), Vitaya, JIM, anne en KZoom. De zenders van de Medialaan (vroeger VMMa) zullen wel alleen via tv beschikbaar zijn om uitgesteld te kijken. Later zullen nog meer zenders worden toegevoegd, maar Belgacom geeft nog geen concrete planning.

De uitgesteld kijken-dienst komt in twee smaken: TV Replay (3 euro per maand) en TV Replay+ (7 euro per maand). TV Replay+ heeft als meerwaarde dat je in het programma kan doorspoelen om bijvoorbeeld de reclames te vermijden. Abonnees die nu instappen kunnen twee maanden gratis van de dienst gebruik maken. Meer informatie vind je op www.belgacom.be/tvreplay.

Ondertussen heeft ook Telenet de nodige distributierechten verworven om vanaf later dit jaar de programma’s van de VRT uitgesteld aan te bieden. Telenet-klanten zullen tot zeven dagen na uitzending een VRT-programma kunnen herbekijken. Bovendien zullen opnames van VRT-programma’s binnenkort ook op mobiele toestellen beschikbaar worden. De Mechelse operator overlegt naar verluidt ook met de Medialaan en staat open voor gesprek met de andere mediagroepen.