Telenet trekt op 31 maart 2014 de stekker uit Teletenne omdat het commerciële succes naar eigen zeggen beperkt is, door een gebrek aan interesse.

Teletenne is de merknaam voor het aanbod van digitale televisie via de ether in Vlaanderen en Brussel. Telenet maakt daarvoor gebruik van de DVB-T-standaard en biedt langs deze weg 18 zenders aan via een speciale settopbox en antenne.

Telenet ging in de zomer van 2012 van start met het aanbieden van digitale televisie via de ether, maar zet amper anderhalf jaar na de lancering alweer een punt achter de dienst. De operator geeft als reden dat er te weinig belangstelling is voor het product.

Alle Teletenne-klanten zullen persoonlijk op de hoogte worden gesteld van de stopzetting en krijgen een compensatie ter waarde van 140,50 euro. Daarin zit het volledige bedrag van de Teletenne-decoder (129 euro) en één maand abonnementsgeld (11,50 euro). Omdat een abonnement vooraf wordt betaald, zal Telenet na 31 maart ook het voorafbetaalde bedrag terugstorten.

Als alternatief biedt de operator aan zijn Teletenne-klanten aan om over te schakelen naar Yelo TV om via het internet tv te kijken op een smartphone, tablet of computer, ook wanneer er geen kabel beschikbaar is. Bij TV Vlaanderen vind je overigens een vergelijkbaar alternatief via satelliet, vanaf 11,90 euro per maand.