De teller op de Tax-on-web-website loopt razendsnel. Vorig jaar vulden meer dan drie miljoen belastingplichtigen de online aangifte in. FOD Financiën verwacht dat er dit jaar nog meer aangiften –  meer dan de helft van alle aangiften – via het internet ingevuld zullen worden. Na amper enkele weken hebben al ongeveer één miljoen Belgen hun inkomsten online geregistreerd. Vorige week stond de teller nog op 700.000 digitale aangiften.

De elektronische aangifte bestaat sinds 2003 en is flink eenvoudiger dan de papieren versie. Om het je een stuk gemakkelijker te maken is namelijk al een groot deel van de aangifte ingevuld. Onder andere inkomsten, belastingvoordelen en onroerende inkomsten staan al klaar. Dat is niet alleen handig maar ook tijdbesparend. Een ander voordeel is dat burgers die Tax-on-web gebruiken vaak sneller terugbetaald worden.

In 2012 vulde bijna de helft van de  belastingplichtigen zijn aangifte online in. De verwachting is dat nu meer dan de helft van de zes miljoen aangiften via taks-on-web gebeurt.

Het elektronische belastingformulier blijft nog beschikbaar tot 17 juli. Wie toch nog voor een papieren versie kiest, heeft tot uiterlijk 26 juni tijd om zijn formulieren aan de fiscus te bezorgen. Let op, wie zijn aangifte te laat indient, riskeert een boete tot 1250 euro of een belastingverhoging.