Is Google jaloers op het succes van diensten zoals Pocket en Evernote? De internetgigant lanceert nu zijn eigen knop om met één klik webinhoud te bewaren op Google Drive.

Google heeft een nieuwe functie toegevoegd om online informatie tijdens het surfen op te slaan op haar clouddienst Google Drive.

Google belooft maar één klik op de ‘Save to Drive’-knop nodig te hebben om informatie op te slaan op je Google Drive. De nieuwigheid doet ons denken aan de add-ons van Pocket en Evernote.

Webontwikkelaars hebben twee opties voor het toevoegen van de Save-knop. Ze kunnen een relatief korte script en HTML-toevoegen. Een andere mogelijkheid is een JavaScript API. Deze API-methode zou ontwikkelaars meer controle moeten geven. Nicolas Garnier, advocaat bij Google, legt dit uit in een blogpost.

“De ‘Save to Drive’-knop werkt in de context van de browser van de gebruiker. Dat betekent dat gebruikers bestanden die enige vorm van http-autorisatie vereisen toch kunnen bewaren. Zelfs zonder enige speciale aanpassing van de webontwikkelaar. De ‘Save to Drive’-knop integreren is eenvoudig. Plug and play!"

De speciale knop wordt al gebruikt door enkele bedrijven. Nicolas Garnier somt er enkele op: Bigstock, Delta Dental, Fotolia, O’Reilly, Outbox, Ultimate Software en Zen Payroll bijvoorbeeld.